2012. január 7., szombat

Csombor Erzsébet : Lengyel tiszti tábor - Ipol - Jelenlegi ára: 6 260 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre!
A raktárunk 2012. január 9. -ig zárva, a megrendeléseket ezt köetően tudjuk feldolgozni és átadni, kiszállítani. Lengyel tiszti tábor - Ipolyhídvég : Magyarországon internált lengyel katonatisztek tábori naplója, 1939-1944A könyv listaára: 7636 Ft. Leírás:
A lengyel-magyar kapcsolatok mindig is a két nép történetkutatásának homlokterében voltak, s sokan emlegetik azt az eseményt, mikor Lengyelország németek általi lerohanása után, 1939. szeptember-októberében számos lengyel menekült hazánkba. A tágabban vett témát már számos publikáció feldolgozta, ám mind a mai napig vannak feltáratlan területek. Ezért is fontos jelen kétnyelvű (magyar és lengyel) kötet, mely a mai Szlovákia területén lévő ipolyhídvégi lengyel tiszti tábor történetét kívánja feldolgozni a legfontosabb forrás, a Magyarországon internált lengyel katonatisztek 1939 és 1944 között vezetett tábori naplója alapján. Az említett dokumentum magánszemélyek gondoskodásának köszönhetően került ajándékként az esztergomi Prímási Levéltár őrizetébe (arra II. János Pál pápa 1991-es magyarországi látogatása adott ösztönzést). A kötet elején Csombor Erzsébet, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára igazgatójának rövid előszava olvasható a történelmi háttérről, a lengyelek menekülésének részleteiről, általában a tiszti táborokról, az ott lakók életéről, s kiemelten az ipolyhídvégi táborról, valamint a napló fennmaradásának körülményeiről. Ezt követően találjuk a mintegy kétszázhúsz oldal terjedelmű, havonta vezetett napló fénymásolt lapjait, utána pedig a mellékelt magyar fordítást. Megtudhatjuk, hogyan éltek a táborban, elolvashatjuk a táborlakók teljes névsorát, majd a későbbi mozgásokat, az épületek leírását, a mezőgazdasági munkákat, a tábori kórus történetét, az istentiszteleteket vagy éppen a karácsonyok megünneplését. A rendkívül érdekes és adat gazdag napló 1944 februárjában véget ér - vélhetően a márciusban bekövetkező német megszállás miatt, amikor is megszüntették a tábort (lakóinak további sorsáról így már nem kapunk információt). Mindkét szöveget az eredeti naplóban szereplő rajzok, képek, térképvázlatok illusztrálják. ISBN: 978-963-08-0263-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütörtök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az Átadópontra, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 6 260 Ft

Az aukció vége: 2012-01-09 12:27
. Csombor Erzsébet : Lengyel tiszti tábor - Ipol - Jelenlegi ára: 6 260 Ft

Fontos